Најгоре десно

Nobel на Facebook Nobel на Facebook

 

 
ул. Солунска 242 - Битола
моб. 070-207-027

Детоксикација со вода - рецепт

За време на летните денови, сончевата енергија има позитивно влијание на нашето здравје и расположение, но со означувањето на есента и сè поретките сончеви периоди, нашиот имунитет опаѓа и ние стануваме повеќе склони кон настинки и заболувања.

 

Детоксикација со вода

Со цел да ја вратите енергијата и подготвите вашиот организам за сезоната во која изобилуваат вируси, предлагаме да ја примените оваа детоксикација со вода. Напивката содржи неколку состојки кои се лесно достапни, а влијаат позитивно на вашиот имунитет.

За подготовка, потребно е:

  • 2 литри НОБЕЛ ВОДА
  • 1 свежа краставица
  • 1 лимон (или 2 лимети)
  • 10 листови нане

Детоксикација со вода рецепт

Најпрвин, добро измијте ги краставицата и лимонот. Потоа, исечете ги на ситни парчиња и ставете ги заедно со нането во стаклен сад. Состојките се преливаат со Нобел вода и се оставаат во фрижидер. Од напитокот за детоксикација се консумира по една чаша дневно.

На здравје!