Од кои болести штити водата?

Најновите откритија на експертите укажуваат дека внесувањето доволно количество вода може да превенира и спречи некои болести. На тој начин на пример, може да се спречи формирање камења и инфекции на уринарниот тракт, па дури и формирање рак на мочниот меур.

повеќе за...Од кои болести штити водата?

Кое време е идеално за...

Кое време е идеално за пиење вода и за кои болести помага?

Колку луѓе познавате кои ви кажуваат дека не сакаат да пијат вода пред спиење, затоа што одат во тоалет во текот на целата ноќ? Од што многу се зборува на оваа тема, дури и птиците на гранките знаат дека треба да се пие повеќе од два литри вода дневно. Меѓутоа, дали некогаш сте размислиле кое време е идеално да пиете вода, така што вашето тело би имало максимална корист од тоа.

повеќе за...Кое време е идеално за...

Прочистување или филтрирање на водата – разлики!!!

Со развојот на индустријата доаѓа до загадување на нашата животна средина. Со загадување на животната средина доаѓа до загадување на водата. 

Дали можат старите методи на прочистување на водата и понатаму да ни овозможуваат најдобра вода за пиење или

повеќе за...Прочистување или филтрирање на водата – разлики!!!

Зошто ни е потребен филтер за вода?

"Во текот на животот испиваме повеке од 200 килограми камења"

Како ви звучи оваа реченица? Мораме да ви кажеме дека е вистинита. Водата кај нас е толку тврда па човек кога би можел да го извади каменецот од водата пред да испие чаша вода или пред да изеде супа, во текот на својот живот би можел да собере куп од 200 килограми камен.

повеќе за...Зошто ни е потребен филтер за вода?

Страница 2 од 2