Загадена вода = голем проблем?

Загадената вода е светска водечка причина за многу болести, таа е причина и за смрт и секојдневно негативно влијае на 1 милијарда луѓе од земјите во развој. Во Сад и во земјите на Еу постои константна борба со загадената вода како последица на природните катастрофи и човековите активности. Неодамнешниот национален извештај во

Повеќе: Загадена вода = голем проблем?

1 чаша вода = лек за се!

Пиењето доволна количина на вода е важно за целокупното здравје, но и за убавината. Целиот труд кој го вложувате во негата е залуден, ако не пиете доволно течности. Водата е дефинитивно најнеопходниот пијалак што постои, бидејќи без овој еликсир на животот нашиот организам не би можел да функционира.

Повеќе: 1 чаша вода = лек за се!

Пиењето на вода во зимските денови

Сите сме свесни дека пиењето повеќе вода во текот на летните месеци е исклучително важно. Но, дали знаевте дека пиењето доволна количина вода во текот на студените зимски месеци е речиси подеднакво неопходно?

Повеќе: Пиењето на вода во зимските денови

Моќното дејство на водата

Водата е неопходна за живот. Луѓето можат многу подолго да преживеат без храна отколку без вода. Единственото нешто кое ни е попотребно за живот од водата е воздухот.
Водата претставува околу 60-70% од нашата телесна тежина.

повеќе за...Моќното дејство на водата

Детоксикација со вода - рецепт

За време на летните денови, сончевата енергија има позитивно влијание на нашето здравје и расположение, но со означувањето на есента и сè поретките сончеви периоди, нашиот имунитет опаѓа и ние стануваме повеќе склони кон настинки и заболувања.

Повеќе: Детоксикација со вода - рецепт

Помалку вода, повеќе болести

И покрај бројните податоци и испитувања, очигледно сеуште не сме свесни за важноста на оваа здрава течност. Светската здравствена организација потенцираше дека лошите навики за конзумирање на течност се предизвикувач на 6% од сите болести.

повеќе за...Помалку вода, повеќе болести

Страница 1 од 2