Најгоре десно

Nobel на Facebook Nobel на Facebook

 

 
ул. Солунска 242 - Битола
моб. 070-207-027

Анатомски магнетна перница

Кажете и збогум на болките во вратот и ненаспаноста.  

Анатомската перница со Алое Вера Мемори и ја препорачуваме на сите оние кои наутро се будат со болки во вратот. Перницата со удобна мемориска пена ќе го релаксира делот од вратот на Вашиот рбетен столб и ќе ги отстрани болките.

 

ПОСЛЕДИЦИ ОД ДОЛГОТРАЈНА НЕПРАВИЛНА ПОЛОЖБА НА ГЛАВАТА ПРИ СПИЕЊЕ

 • Намалена циркулација на крвта во мозокот.
 • Отежнато снабдување на мозокот со кислород.
 • Завртување на вратните пршлени доведува до оштетување на рскавицата и до хронични болки во пределот на вратот (мигрена).
 • Хронично рчење.
 • Вклештување на нервите во вратот предизвикуваат болки во пределот на лопатката, рамената, лактите, дланките.
 • Чести застои и неправилно дишење што негативно влијае на правилна работата на срцето.

МЕМОРИ ПЕНА

Мемориска пена - перница

Мемори пената реагира на топлината, овозможува максимално прилагодување кон Вашиот врат, а ергономската форма ја релаксира циркулацијата и го подобрува крвотокот во главата во текот на спиењето.

Терапевтските ефекти се докажани при третман на главоболка и хроничен замор. Перницата е идеално решение, без разлика дали спиете на грб или на страна.

 

ЕРГОНОМИЈА

ergonomija pernica anatomska

Магнетната перница на едната страна е висока 9 цм. и одговара за лица со помал раст (мали раменици), а од другата страна висока е 13 цм. за покрупни лица (широки раменици).

Перницата е со следните димензии 35х55х9/13 цм., има 30 магнети кои се вградени на северната страна спрема главата, ја нормализираат циркулацијата на крвта и производството на хормони за спиење – мелатонин.

 


АНАТОМСКА ФОРМА НА ПЕРНИЦАТА И ПРАВИЛНА ПОЛОЖБА НА РБЕТНИОТ СТОЛБ

polozba rbeten stolb

Формата на перницата е анатомски прилагодена спрема Вашиот врат и главата. Перницата е извонредна за лица кои спијат на бок или имаат болки во вратните пршлени и при спиење им е потребна соодветна поддршка.

Анатомските перници правилно го потпираат вратот, па од таму целиот рбетен столб има правилна физиолошка положба. При лежење на бок рбетот има форма на рамна линија, а при лежење на грб, во вид на буквата Ѕ. Тоа значи дека вратните мускули и пршлени се растеретени, што болките ги отстранува.

 

 

АНАТОМСКИ ОБЛИК

anatomski oblik

 

Обликот на перницата е прилагоден на вашиот врат и глава. Перницата е одлична за луѓе кои спијат на стомак или имаат болки во вратните пршлении и кога спијат им е потребна соодветна потпора.

 

 

МОЌТА НА МАГНЕТИТЕ

magnetna pernica

 

Перницата има 30 магнети кои се вградени на северната страна спрема главата, ја нормализираат циркулацијата на крвта и производството на хормони за спиење – мелатонин.

 

 

 

KKM -FORM

km forma

Формираната анатомска перница Memory, со максимално прилагодлив облик за главата е идеален за особи кои повеќе сакаат да спијат на ниска перница. 

За време на спиењето перницата Ви прави микро масажа и е многу посакувана кај децата.Се препорачува за превенција и лечење:

 • Кај окоскување на рбетниот столб
 • Главоболки, мигрена
 • Настинки(ринитис-воспаление на носната слузница, синуситис-воспаление на синусите, отитис-воспаление на ушите)
 • Забо болки, заболување на десни
 • Хипертензија
 • Алергии, бронхијална астма
 • Несоница, рчење
 • Стрес и нервозна состојба

Масажни ефекти

 • Подобрување на циркулацијата во главата
 • Нормализирање на исхраната на влакната и намалување на губење на косата
 • Ревитализација преку акупунктурните точки на увото

ЗАЧУВАЈ ТЕ ГО ПРАВИЛНОТО ДРЖЕЊЕ НА ВАШИОТ РБЕТ
Користењето на магнетната перница помага при правилното држење на Вашиот рбетен столб.

Лечење со одмор и рекреација

 • Подобрување на микро циркулацијата на крвта
 • Зголемување на содржината кислород во ќелиите
 • Намалување на воспаление и болки
 • Активирање на природниот имуно систем
 • Нормализирање на нервниот и ендокриниот систем
 • Подобрување на менталните перформанси

pАнатомска магнетна перница со мемори пена