Најгоре десно

Nobel на Facebook Nobel на Facebook

 

 
ул. Солунска 242 - Битола
моб. 070-207-027

Филтер за туширање

Има и друга страна приказната за водата и за хлорот... Кога ќе се вратиме од тренинг или од трчање, не само што сме жедни туку имаме потреба и од туширање или капење. Знаеме дека чистотата е половина здравје, и вистина е така, но кога за капење користиме чиста вода.

Кога користиме хлорирана вода, туширањето може да биде драстично помалку здраво отколку што предпоставуваме. Гасовите по правило се помалку растворливи во топла вода, а кога водата се загрева хлорот испарува во воздухот. Понекогаш кога се тушираме може да го осетиме мирисот од хлорот , додека " бега" од водата...

 

Филтер за туш и масажа

Во мали купатила или во тушкабините, посебно ако има лоша вентилација, количината на хлорот кој го вдишуваме расте. Фабричкиот праг за хлорот во водата е околу 3,5ППМ (мг/л), а кога се осеќа неговиот мирис значи концентрацијата во воздухот е многу над оваа граница. Опасната концентрација за дестминутно изложување е одприлика 600 ППМ па се предпоставува дека редовното туширање со жешка вода може да биде ризично по здравјето. Хлорот предизвикува пулмонарен едем, па можно е со редовно изложување на хлор-гасот, дури и при мали количини – како што е нормалното туширање, може да го намали капацитетот за размена на кислородот во белите дробови. Ова може да биде критичен фактор за спортистите и сите останати кога се во прашање срцевите проблеми.

ОЛЕСНУВАЊЕ ЗА СУВАТА КОЖА, БЕЗ ИРИТАЦИЈА НА ОЧИТЕ И ГЛАВАТА

ПОЗДРАВА КОЖА, СО МЛАДОЛИК ИЗГЛЕД

МЕКА КОЖА, ПОЛЕСНА ЗА ОДРЖУВАЊЕ

ЗАШТИТА НА БЕЛИТЕ ДРОБОВИ ОД ШТЕТНИТЕ ИСПАРУВАЊА

ОДСТРАНУВАЊЕ НА ЛОШИТЕ МИРИСИ


Филтрите за туширање - Ваш личен СПА центар

За разлика од другите филтри за туширање на нашиот пазар кои содржат УДФ медија и активен јаглен, не ја филтрираат водата на високи температури и го намалуваат притисокот на водата- го пригушуваат притисокот. Нашиот филтер конструиран е со биокерамичко полнење- калциум сулфит, кдф, магнетно активирање на био-керамичките гранули, германиум и кокосов карбон. Исто така главата на тушот има позиции за хидромасажни млазови. Главните предности се:

  • Го одстаранува хлорот од водата и ја штити Вашата кожа и коса.
  • Ослободува негативни јони- антиоксиданси, ја подобрува размената на кислород во белите дробови и ги подобрува метаболичките функции.
  • Ослободува одредена количина на витаминот Ц- кожата станува посјајна и поеластична.
  • Емитува ФАР инфраред зраци, ја зголемува апсорптивната моќ на водата, моќта на чистењето и моќта на продирањето, многу е значајно за длабинското чистење на кожата и хидратацијата.

Штетно влијание на хлорот - кожа, коса и бели дробови

Мора да мислиме и на нашата кожа.. Таа е многу значајна бариера на нашето тело. Кога се тушираме со хлорирана вода ја изложуваме нашата кожа на релативно високи количини за растворен хлор. Така инхалиран хлорот се пренесува директно во нашиот крвоток. Всушност, изложување на хлор со едно туширање е еднакво со целокуното дневно конзумирање на таа иста вода. Користење на филтрирана вода за пиење и за готвење е само половина решение. Покрај тоа, хлорот реагира со маслата на кожта и создава хлорни соединенија кои нашето тело ги апсорбира. Многу е веројатно, земајќи ги во предвид силните оксидативни својства на хлорот дека со редовно изложување на хлорирана вода помагаме во стареењето на нашата кожа, слично како и со претераното изложување на сонце. Исто така, хлорот може да го подпомогне разорувачкиот ефект на УВ радијацијата забрзувајќи го процесот на распаѓање на ќелиите. Апсорптивните својства на кожата варираат во однос на поединечните делови на телото. Епидемот на рацете представува релативно јака бариера во однос на другите делови на телото, како што се кожата на главата, челото, стомакот, пределот околу очите и ушите, под пазувите, гениталиите. Се проценува дека впивањето на кожата во пределот на гениталиите е 100% во однос на 8,56 % кога се во прашање дланките.

Филтерот за туширање елиминира до 99 % од штетниот хлор и ги одстранува тешките метали од водата како олово и жива. Со константна употреба на филтерот ја обезбедувате неопходната заштита на кожата, косата и белите дробови од штетните ефекти на хлорот и тешките метали.

Туш филтерот има три разлилни нивоа на подесување на главата со кои добивате и три различни начини на хидро масажа.

Филтер за туш Масажер за туширање